Over 1Twente

Wij zijn 1Twente

Wij zijn het samenwerkingsverband tussen lokale omroepen in Twente. Samen produceren wij dagelijks radio- & televisieuitzendingen met Twents karakter. De laatste actualiteiten op elk medium dat tegenwoordig groot en klein is. Wij weten wat er speelt in Twente en spelen hier op verschillende manieren op in.

Meer dan alleen radio en televisie

Op onze radiozender, genaamd 1Twente Radio, hoor je elke werkdag van 07:00 tot 19:00 uur gezamelijke programma's die worden geproduceerd vanuit de studio in Enschede. Deze uitzending is te horen op lokale omroepen AAFM, RTV Borne, TV Enschede FM, RTV Sternet, Radio Hengelo TV en onze eigen online stream. Tijdens de nieuwsbulletins hoor je in de gemeente waarin geluisterd wordt, het nieuws uit die regio. Bijvoorbeeld: In Almelo hoor je het nieuws uit Almelo en in Enschede hoor je het nieuws uit Enschede.

Op televisie, zenden wij uit via de televisie kanalen van de omroepen zelf. Wij produceren gezamelijk concepten en uiteindelijk televisie programma's die uiteindelijk te zien zijn op televisie. Ook live (meer camera) registratie's behoren tot het samenwerkingsverband 1Twente Televisie.

Ook buiten Twente

Waar wij vooral ons richten op de mooiste streek van Nederland, genaamd Twente, zijn wij ook buiten de Twentse grensen te vinden. Dit doen we ondermeer door samen te werken met andere lokale-, streek-, en regionale omroepen. Dagelijks willen we onszelf verbeteren, want uiteindelijk staan wij samen sterk, en kunnen we hierdoor een journalistiek verantwoord en professioneel product neerzetten.

“Iedere burger in Twente heeft recht op een lokaal toereikend media-aanbod: iedere dag lokaal nieuws en informatie, op journalistiek verantwoord niveau, via alle belangrijke media en distributiekanalen.”